Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Pesquera crianza 2014 75cl

Pesquera crianza 2014 75cl

100% Tempranillo.

Robert Parker vergeleek Pesquera wijn uit Ribera del Duero met Pétrus.

Een Klassieker en destijds de trendsetter in Ribera del Duero.

Pesquera crianza wijn heeft 18 maanden gerijpt op Amerikaans eiken.
Pesquera  heeft een dieprode kleur, een intens bouquet, zwarte bessen, bramen, rijpe tannines, een bescheiden aroma van houtlagering. Mooie, lange afdronk. 

Goede combinatie met rood vlees, wild, Tournedos, jamon en kazen.

Ribera del Duero is een wijnregio die veel van de Spaanse topwijnen produceert. De wijngaarden liggen gemiddeld op 800m hoogte en het klimaat is buitengewoon geschikt voor de ontwikkeling van de druiven. Pesquera is de wijn die deze streek beroemd heeft gemaakt. Nog steeds heeft Pesquera een goede naam, ofschoon een antal andere producenten inmiddels wijnen produceert de de vergelijking met Pesquera ruim kunnen doorstaan.

Alejandro Fernández is de voortrekker van deze regio geweest. Sinds begin jaren zeventig van de vorige eeuw heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero.Hij doorbrak de ouderwetse land- en wijnbouwpatronen en ondervond daarbij de nodige weerstand, maar dat weerhield hem niet om Ribera del Duero op de kaart te zetten als een wijnstreek waar niemand meer omheen kon.
Thans bezit het wijnhuis meer dan 200 hectaren aan topwijngaarden. Deze liggen verspreid, sommige op kiezelachtige terrassen, andere op de hoogvlaktes zoals de LLano Santiago, 1000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun heel eigen karakteristieken dragen bij aan de complexiteit van de beroemde Pesquera wijnen. Alle wijngaarden zijn beplant met de ‘tinto fino', een lokale variant van de Tempranillo druif, de specialiteit van Alejandro.
Kenmerkend voor de stijl van Pesquera, is dat de wijn ondanks zijn houtrijping zijn fruitige karakter blijft houden.
De basis van de streek is de Duero rivier. Het bestaat uit lagen alluviaal zand en kiezels op een ondergrond van klei en kalksteen. Een ideale, goed gedraineerde grond voor topwijnen.


De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27°C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust vervolgens 20 dagen in RVS tanks en wordt dan overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De crianza verblijft 18 maanden op hout en 6 maanden op fles.

 

19,48

Pesquera crianza 2014 75cl

Rating: 2.5 based on 2 ratings

Pesquera crianza 2014 75cl

Inhoud in cl 75
Alc. vol. percentage 14.0
Druivensoort Tempranillo
Wijnstreek Ribera del Duero DO
Wijnhuis Alejandro Fernandez
Wijnsoort Rood
Smaakprofiel Rood: middelzwaar & fruitig
€ 19,48 € 16,10 excl. btw

X

Voeg nog € 250,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

100% Tempranillo.

Robert Parker vergeleek Pesquera wijn uit Ribera del Duero met Pétrus.

Een Klassieker en destijds de trendsetter in Ribera del Duero.

Pesquera crianza wijn heeft 18 maanden gerijpt op Amerikaans eiken.
Pesquera  heeft een dieprode kleur, een intens bouquet, zwarte bessen, bramen, rijpe tannines, een bescheiden aroma van houtlagering. Mooie, lange afdronk. 

Goede combinatie met rood vlees, wild, Tournedos, jamon en kazen.

Ribera del Duero is een wijnregio die veel van de Spaanse topwijnen produceert. De wijngaarden liggen gemiddeld op 800m hoogte en het klimaat is buitengewoon geschikt voor de ontwikkeling van de druiven. Pesquera is de wijn die deze streek beroemd heeft gemaakt. Nog steeds heeft Pesquera een goede naam, ofschoon een antal andere producenten inmiddels wijnen produceert de de vergelijking met Pesquera ruim kunnen doorstaan.

Alejandro Fernández is de voortrekker van deze regio geweest. Sinds begin jaren zeventig van de vorige eeuw heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero.Hij doorbrak de ouderwetse land- en wijnbouwpatronen en ondervond daarbij de nodige weerstand, maar dat weerhield hem niet om Ribera del Duero op de kaart te zetten als een wijnstreek waar niemand meer omheen kon.
Thans bezit het wijnhuis meer dan 200 hectaren aan topwijngaarden. Deze liggen verspreid, sommige op kiezelachtige terrassen, andere op de hoogvlaktes zoals de LLano Santiago, 1000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun heel eigen karakteristieken dragen bij aan de complexiteit van de beroemde Pesquera wijnen. Alle wijngaarden zijn beplant met de ‘tinto fino', een lokale variant van de Tempranillo druif, de specialiteit van Alejandro.
Kenmerkend voor de stijl van Pesquera, is dat de wijn ondanks zijn houtrijping zijn fruitige karakter blijft houden.
De basis van de streek is de Duero rivier. Het bestaat uit lagen alluviaal zand en kiezels op een ondergrond van klei en kalksteen. Een ideale, goed gedraineerde grond voor topwijnen.


De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27°C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust vervolgens 20 dagen in RVS tanks en wordt dan overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De crianza verblijft 18 maanden op hout en 6 maanden op fles.

 

naar boven Andere producten van wijnhuis Alejandro Fernandez
naar boven Beoordelingen (2)
Gemiddelde beoordeling:
Gebaseerd op 2 review(s)
  • Wietse

    30-5-2016
    Kwaliteit

    Valt een beetje tegen: geen topper meer Hoort zeker niet meer in tot de topwijnen van Ribera del Duero, terwijl dit vroeger wel het geval was.

  • Wietse

    16-10-2015
    Kwaliteit

    Hoort zeker niet meer in tot de topwijnen van Ribera del Duero, terwijl dit vroeger wel het geval was.