Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Port, alles over Portugese Porto soorten

Port wordt al sinds 1600 in Portugal geproduceerd, in eerste instantie voornamelijk voor de Engelse markt.
Omdat de wijnen in die tijd bedorven tijdens lange bootreizen, werd er gezocht naar oplossingen hiervoor.

Wat de portwijnen uit Portugal betreft werd er aan de wijn wat brandewijn toegevoegd. Later werd het definitieve product port ontwikkeld doordat men de gisting van de wijn ging stoppen door toevoeging van wijnalcohol. Door het vroegtijdig stoppen van de vergisting behoudt de port restzoet.
Ook het vervoer in eikenhouten vaten leidde tot een veel langere houdbaarheid van (alle) wijnen en bleek tevens bij te dragen aan de complexiteit en smaakontwikkeling van de wijnen die na het vervoer werden gebottled en opgelegd.

Rode port kent verschillende soorten: Ruby (jong robijnrood), Tawny (ouder, bruinrood), Pale Tawny (oud, bruinachtig). Port met wijnjaar: Vintage, late-bottled vintage, colheita (licht rood). Er bestaat ook witte port.

Onderdelen 1 tot 20 van totaal 56

Onderdelen 1 tot 20 van totaal 56