Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Lafou de Batea 2014 75cl

 
2014
89
 
2014
94

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Lafou de Batea 2014 75cl

60% Garnacha, 30% Syrah, 10% Morenillo                                                                     

Lafou de Batea is een wijn uit Terra Alta

Lafou de Batea heeft 6 maanden gerijpt op Europees eiken. 
Lafou de Batea is een complexe rode wijn. Rijp fruit, een vleugje kruiden, "roasted tones", een vleugje kruiden, evenwichtige tannines en een smakelijke afdronk.
Uitstekende combinatie met rundvlees, lam, stoofschotels, wild, ossehaas, geroosterd/gegrild vlees, jamon en harde kazen. 
Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2018 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Lafou de Batea is 16°C. 

De Morenillo druif is bijna uitgestorven, er staat nog maar zes hectare aangeplant. De druif is afkomstig uit Terra Alta, in het uiterste puntje van Catalunya. De naam betekent ‘licht getint’; verwijzend naar de kleur van de schil. Wijnen van Morenillo zijn fluweelzacht en fris, met een laag alcoholgehalte.  Stop je neus in het glas en het is een feest van gedroogde bloemen en specerijen.

The wine Advocate:

"The red 2014 El Sender is a blend of 60% Garnacha, 30% Syrah and 10% Morenillo aged for six months in a mixture of French and Central European oak barrels, with 15% of the wine matured in egg-shaped cement vats. The nose mixes aromas of red fruit and balsamic and honeyed notes, reminiscent of bees wax and pollen. The palate is fresh, with good balance between power and elegance. Approachable and easy to drink."

Luis Gutierrez, Oct 2016

 

36,66

Lafou de Batea 2014 75cl

Inhoud in cl 75
Alc. vol. percentage 14.5
Druivensoort Garnacha tinta, Morenillo, Syrah
Wijnstreek Terra Alta DO
Wijnhuis Lafou Celler
Wijnsoort Rood
€ 36,66 € 30,30 excl. btw

X

Voeg nog € 250,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

60% Garnacha, 30% Syrah, 10% Morenillo                                                                     

Lafou de Batea is een wijn uit Terra Alta

Lafou de Batea heeft 6 maanden gerijpt op Europees eiken. 
Lafou de Batea is een complexe rode wijn. Rijp fruit, een vleugje kruiden, "roasted tones", een vleugje kruiden, evenwichtige tannines en een smakelijke afdronk.
Uitstekende combinatie met rundvlees, lam, stoofschotels, wild, ossehaas, geroosterd/gegrild vlees, jamon en harde kazen. 
Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2018 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Lafou de Batea is 16°C. 

De Morenillo druif is bijna uitgestorven, er staat nog maar zes hectare aangeplant. De druif is afkomstig uit Terra Alta, in het uiterste puntje van Catalunya. De naam betekent ‘licht getint’; verwijzend naar de kleur van de schil. Wijnen van Morenillo zijn fluweelzacht en fris, met een laag alcoholgehalte.  Stop je neus in het glas en het is een feest van gedroogde bloemen en specerijen.

The wine Advocate:

"The red 2014 El Sender is a blend of 60% Garnacha, 30% Syrah and 10% Morenillo aged for six months in a mixture of French and Central European oak barrels, with 15% of the wine matured in egg-shaped cement vats. The nose mixes aromas of red fruit and balsamic and honeyed notes, reminiscent of bees wax and pollen. The palate is fresh, with good balance between power and elegance. Approachable and easy to drink."

Luis Gutierrez, Oct 2016

 

naar boven Andere producten van wijnhuis Lafou Celler