100% Tinto Fino (Tempranillo)
Afkomstig van 15 tot 25 jaar oude druivenstokken. Emilio Moro heeft 12 maanden gerijpt op Frans- en Amerikaans eikenhout. Het is een volle, fruitige wijn met aroma's van zwarte bessen, mineralen en kruiden. De wijn heeft mooie, rijpe tannines en de afdronk is intens en fijn.
Uitstekende combinatie met wild, tournedos, ossenhaas en harde kazen. Goed op dronk, maar kan zich nog verder ontwikkelen tot 2022. De optimale serveertemperatuur is 16°C.
The Wine Advocate:
"I also tasted the 2016 Emilio Moro, from a cooler year with higher yields. For this label, they select grapes from vines ranging between 15 and 25 years of age, as the range here is (mostly) defined by vine age. It fermented in stainless steel and matured in French and American oak barrels for one year before bottling. I found it fresher than the 2015, and it kept its juicy and fruit-driven profile. The palate is medium-bodied, with fine-grained tannins. It would be phenomenal with a little more acidity."
Luis Gutiérrez, Aug. 2018
Kwaliteit |
---|
Dit is naar mijn mening één van de beste wijnen qua prijs/kwaliteit.