Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Tros de Clos 2012 magnum 150cl

 
2017
94
 
2017
94

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Tros de Clos 2012 magnum 150cl

100% Carinena. 

Tros de Clos is een wijn uit Priorat

Tros de Clos heeft 14 maanden gerijpt op eiken.
Tros de Clos is een evenwichte elegante wijn. Rijp fruit, kruiden, "roasted tones", mineralen, cacao, balsamico, mooie tannines en een smakelijke afdronk.
Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Goed op dronk, maar kan zich tot 2022 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Tros de Clos is 17°C.

The Wine Advocate:
Pure Cariñena from a low-yielding vineyard planted in 1911, the 2012 Tros del Clos was full-cluster fermented in open barrels with indigenous yeasts for 30 days with manual punch-down. The wine was matured in used French oak barrels for one year and bottled unfined and unfiltered. This is a serious and powerful Cariñena, showing a restrained character with those telltale earthy notes of iron, blood and tree bark, black fruit and some graphite. The palate is extremely balanced, has earthy tannins and mineral notes with good acidity and freshness. It is serious and has the elegant rusticity of Cariñena that should develop further in bottle. 1,458 bottles produced. Luis Gutierrez Jun 2015

112,30

Tros de Clos 2012 magnum 150cl

Inhoud in cl 150
Alc. vol. percentage 14.0
Druivensoort Carinena/Mazuelo
Wijnstreek Priorat DOCa
Wijnhuis Portal del Priorat
Wijnsoort Rood
€ 112,30 € 92,81 excl. btw

X

Voeg nog € 250,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

100% Carinena. 

Tros de Clos is een wijn uit Priorat

Tros de Clos heeft 14 maanden gerijpt op eiken.
Tros de Clos is een evenwichte elegante wijn. Rijp fruit, kruiden, "roasted tones", mineralen, cacao, balsamico, mooie tannines en een smakelijke afdronk.
Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Goed op dronk, maar kan zich tot 2022 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Tros de Clos is 17°C.

The Wine Advocate:
Pure Cariñena from a low-yielding vineyard planted in 1911, the 2012 Tros del Clos was full-cluster fermented in open barrels with indigenous yeasts for 30 days with manual punch-down. The wine was matured in used French oak barrels for one year and bottled unfined and unfiltered. This is a serious and powerful Cariñena, showing a restrained character with those telltale earthy notes of iron, blood and tree bark, black fruit and some graphite. The palate is extremely balanced, has earthy tannins and mineral notes with good acidity and freshness. It is serious and has the elegant rusticity of Cariñena that should develop further in bottle. 1,458 bottles produced. Luis Gutierrez Jun 2015

naar boven Andere producten van wijnhuis Portal del Priorat