Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Trasnocho 2010 75cl

 
2010
95
2009
94
2008
96
2007
93
 
2008
93
2007
94

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Trasnocho 2010 75cl

90% Tempranillo, 5% Graciano, 5% Viura en Malvasia (schillen). 

Trasnocho is een wijn uit Rioja

20 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken.
Trasnoch
o is een complexe fruitige rode wijn. Rijp fruit, kruiden, bacon, mineralen, prachtige tannines en een goede afdronk.
Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Vanaf 2018 waarschijnlijk op dronk, maar kan zich tot 2030 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Trasnocho is 17°C. 

Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten, wordt de wijn geperst met behulp van een zak. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij  (zie video) Voor de Trasnocho wordt alleen het bovenste gedeelte van de druiventros gebruikt (de schouders). 

The Wine Advocate:

"The 2010 Trasnocho is sourced from old vines. There is a sweetness of fruit here that is quite captivating, but the wine feels young and undeveloped. These wines are drunk too early. Most people miss the complexity that the wines would develop with time in bottle, because they are often consumed in their voluptuous years, when the puppy fat covers the character of the wine. Judging the future of this wine has to be by the balance of all its components-by the texture and quality of tannins that can help you predict a long life ahead.

Fernando Remírez de Ganuza has always been a négociant of vineyards; he has bought and sold vineyards all his life and it's only recently (1992) that he has produced wine. I had a nice chat with him at the winery while tasting his new wines. We also uncorked some older vintages to check evolution and I can tell you that the wines age in a very classical style—something that happens only when you use very good vineyards. The current vintages can be oaky in their early years, but the advantage of buying and selling vineyards is that you can keep the best for you, and Fernando Remírez can do that and IS doing that. So the grapes used for his wines are first class, and the wines will age and absorb the oak if you have enough patience. But we're talking 10-15 years or more..."

Luis Gutierrez, Aug 2016

83,03

Trasnocho 2010 75cl

Inhoud in cl 75
Alc. vol. percentage 15.0
Druivensoort Graciano, Malvasia, Tempranillo, Viura/Macabeo
Wijnstreek Rioja DOCa
Wijnhuis Fernando Remirez de Ganuza
Wijnsoort Rood
€ 83,03 € 68,62 excl. btw

X

Voeg nog € 250,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

90% Tempranillo, 5% Graciano, 5% Viura en Malvasia (schillen). 

Trasnocho is een wijn uit Rioja

20 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken.
Trasnoch
o is een complexe fruitige rode wijn. Rijp fruit, kruiden, bacon, mineralen, prachtige tannines en een goede afdronk.
Goede combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Vanaf 2018 waarschijnlijk op dronk, maar kan zich tot 2030 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Trasnocho is 17°C. 

Men werkt voor de Trasnocho met wat ze noemen de ‘vino yema’. Na de fermentatie wanneer de druiven nog in de cuvees zitten, wordt de wijn geperst met behulp van een zak. Deze wordt gevuld met lauwwarm water en deze zak laat men dan langzaam zakken in de cuvee waardoor er een zeer gelijkmatige en vriendelijke zachte persing ontstaat en op deze manier komt het beste van de druif vrij  (zie video) Voor de Trasnocho wordt alleen het bovenste gedeelte van de druiventros gebruikt (de schouders). 

The Wine Advocate:

"The 2010 Trasnocho is sourced from old vines. There is a sweetness of fruit here that is quite captivating, but the wine feels young and undeveloped. These wines are drunk too early. Most people miss the complexity that the wines would develop with time in bottle, because they are often consumed in their voluptuous years, when the puppy fat covers the character of the wine. Judging the future of this wine has to be by the balance of all its components-by the texture and quality of tannins that can help you predict a long life ahead.

Fernando Remírez de Ganuza has always been a négociant of vineyards; he has bought and sold vineyards all his life and it's only recently (1992) that he has produced wine. I had a nice chat with him at the winery while tasting his new wines. We also uncorked some older vintages to check evolution and I can tell you that the wines age in a very classical style—something that happens only when you use very good vineyards. The current vintages can be oaky in their early years, but the advantage of buying and selling vineyards is that you can keep the best for you, and Fernando Remírez can do that and IS doing that. So the grapes used for his wines are first class, and the wines will age and absorb the oak if you have enough patience. But we're talking 10-15 years or more..."

Luis Gutierrez, Aug 2016

naar boven Andere producten van wijnhuis Fernando Remirez de Ganuza