100% Tempranillo.
San Vicente heeft 20 maanden gerijpt op Frans (90%) en Amerikaans (10%) eiken.
San Vicente is een krachtige complexe 100% Tempranillo wijn. Rijp zwart fruit, een vleugje kruiden, cacao, "roasted tones", mineralen, prachtige tannines en een zeer goede afdronk.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Nu op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor San Vicente is 16°C.
The Wine Advocate:
"IThe 2014 San Vicente is a single-vineyard Tempranillo from a specific clone of Tempranillo Peludo from a massal selection, matured in new oak barrels (90% French, 10% American) for 20 months. It's very balsamic, with plenty of incense and cigar box aromas, aromatic herbs, forest floor, cured meat and ripe black fruit aromas. The palate also has plenty of spicy flavors and an acid backbone that lifts it up."
Luis Gutierrez, Feb 2018