82% Tempranillo, 8% Graciano, 10% Garnacha.
Roda Sela heeft 12 maanden gerijpt op Frans eikenhout en is een aangename en krachtige rode wijn. Mooie aroma's van rijp rood fruit, eikenhout, mineralen en een vleugje kruiden. De tannines zijn rijp en rond en de afdronk aangenaam.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen. Nu al op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 verder ontwikkelen. De optimale drinktemperatuur is 16°C.
The Wine Advocate:
"The lightest of the wines here is the 2017 Sela, a wine they think is destined for the by-the-glass market and light foods. It was produced with grapes (mostly Tempranillo but always with small percentages of other grapes, 3% Graciano and 2% Garnacha) fermented with indigenous yeast and matured in French oak barrels for 12 months. It has a clean and precise nose, the house style, with ripe fruit and oak but without any excess, quite balanced and with freshness and enough power. Very tasty and easy to drink.."
Luis Gutiérrez, Oct. 2020