Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Pittacum 2011 75cl

 
2017
88

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Pittacum 2011 75cl

100% Mencia.

Pittacum is een wijn uit Bierzo

Pittacum heeft 8 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. 
Pittacum is een smakelijke 100 % Mencia wijn. Rijp fruit, een vleugje kruiden, hout tonen, balsamico en een lange intense afdronk.
Uitstekende combinatie met rood en wit vlees, gevogelt, pasta en kaas. 
Goed op dronk, maar kan zich tot 2018 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Pittacum is 17°C. 

The Wine Advocate:

"The red 2011 Pittacum is sourced from a multitude of plots of vineyards across Bierzo. The wine fermented in stainless steel and matured for eight months in used barrels without racking. There is always a patina of sweet spices in the nose of this cuvée, a wine that has a very commercial profile and would please many. I still detect more oak than I like in the palate, but that's something that would be less evident with food."

Luis Gutierrez, Apr 2016

12,95

Pittacum 2011 75cl

Inhoud in cl 75
Alc. vol. percentage 14.5
Druivensoort Mencia
Wijnstreek Bierzo DO
Wijnhuis Viñedos y Bodegas Pittacum
Wijnsoort Rood
€ 12,95 € 10,70 excl. btw

X

Voeg nog € 250,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

100% Mencia.

Pittacum is een wijn uit Bierzo

Pittacum heeft 8 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. 
Pittacum is een smakelijke 100 % Mencia wijn. Rijp fruit, een vleugje kruiden, hout tonen, balsamico en een lange intense afdronk.
Uitstekende combinatie met rood en wit vlees, gevogelt, pasta en kaas. 
Goed op dronk, maar kan zich tot 2018 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Pittacum is 17°C. 

The Wine Advocate:

"The red 2011 Pittacum is sourced from a multitude of plots of vineyards across Bierzo. The wine fermented in stainless steel and matured for eight months in used barrels without racking. There is always a patina of sweet spices in the nose of this cuvée, a wine that has a very commercial profile and would please many. I still detect more oak than I like in the palate, but that's something that would be less evident with food."

Luis Gutierrez, Apr 2016