90% Tinto Fino (Tempranillo variant), 6% Cabernet Sauvignon, 4% Merlot
12 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken.
Vanaf oogstjaar 2015 maakt men geen Reserva of Crianza meer maar gebruikt men alle druiven voor deze geweldige wijn. Die heet vanaf jaargang 2015 simpelweg Pago de Carraovejas.
De Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot wijnstokken zijn verspreid over verschillende hellingen van Vallei van Carraovejas op een hoogrte van 900 meter. De wijngaarden zijn geplant op tertiaire grond. Op het oppervlak komen leemachtige kalksteen tevoorschijn, met de aanwezigheid van klei, zandsteen en gips met de karakteristieke witte tint. Het is een sobere bodem die de wijnstokken dwingt het beste van zichzelf te geven.
De Pago de Carraovejas is een haast Bordeaux aandoende wijn en is onvergelijkbaar met andere Ribera del Duero's. Het is een blend van: 90% Tempranillo, 6% Cabernet Sauvignon en 4% Merlot. De wijn is zeer complex en mooi geproportioneerd. Niets overheerst en bij het ruiken en proeven komen met de tijd diverse lagen vrij. Cederhout, een vleugje kruiden, viooltjes, tapenade, en bramen-aroma's in de neus. In de mond fruit met zachte houttannines met klein vanilletoontje van het Amerikaans eikenhout. De smaak is medium- to fullbodied en zeer evenwichtig met fijne, strakke tannines en een zijdezachte textuur.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.
Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Pago de Carraovejas crianza is 16°C.
The Wine Advocate:
"One of the most reliable Crianzas and an incredible local successes in Spain."