95% Tinto Fino (Tempranillo) - 5% Cabernet Sauvignon
Montecastro Reserva is afkomstig van 100 jaar oude wijnstokken op een hoogte van 800-1000 meter. De mooiste plots worden separaat van elkaar vergist. Daarna worden alleen de mooiste cuvees voor de Montecastro Reserva.
Montecastro Reserva rijpt eerst 8 maanden op nieuw Frans Allier eiken, daarna 10 maanden op Allier vaten van 2 en 3 jaar oud. Allier eiken vaten zijn de mooiste houten vaten die er te koop zijn.
Het resultaat: Elegante en krachtige wijn en een mooi ontwikkelde smaak. Minerale geur met rijp fruit van aarbeien en kersen, harmonieus. De smaak is zoals een top Ribera del Duero moet zijn: vol, een strak profiel, een vleugje kruiden, jonge rijpe tannines en een mooie lange afdronk.
Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamon en harde kazen.
Goed op dronk, maar kan zich tenminste tot 2029 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Montecastro Reserva is 16°C.
The Wine Advocate scheef eerder:
"The textbook and classical Montecastro has contained ripeness and nicely integrated oak, with great balance combining power and elegance."
Luis Gutierrez
Kwaliteit |
---|
De Bom!! wat een prachtige mooie volle ronde wijn. Inderdaad een zeer goed alternatief naast de Aalto.