50% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, Parraleta, Moristel.
Pirineos Marbore magnum heeft 18 maanden gerijpt op Frans eiken.
Pirineos Marbore is een complexe, smakelijke rode wijn. Rijp zwart fruit, een vleugje kruiden, hout tonen, mineralen, leer, noten, subtiele tannines en een prachtige afdronk.
Uitstekende combinatie met rundvlees, lam, stoofschotels, wild, ossehaas, geroosterd/gegrild vlees, jamon en harde kazen.
Nu op dronk, maar kan zich tenminste tot 2020 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Pirineos Marbore is 16°C.
The Wine Advocate:
" The 2004 Marbore is a blend of 50% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, and the balance Parraleta and Moristel. It was aged in new French barriques for 16-18 months. Dark ruby-colored, the nose offers up earth notes, mineral, pencil lead, leather, black cherry, and black currant. On the palate it reveals a forward personality, some elegance, and plenty of spicy fruit. It will evolve for 2-3 years but can be enjoyed now through 2020.
Jay S. Miller, Jun 2009.