100% Bobal.
In Valencia wordt reeds vanaf de Griekse en later de Romeinse overheersing wijnbouw bedreven. Zelfs tijdens de Moorse (Arabische) overheersing ging de productie van wijn gewoon door. Op dit moment is Bobal de druif die kenmerkend is voor de rode wijnen uit Valancia.
De druiven zijn afkomstig van 25 jaar oude wijngaarden met een kalk- en zandsteenhoudende bodem, gelegen op 700 meter hoogte.
Deze Espeto Bobal rijpt 6 maanden op Frans eikenhout. Ze heeft rijp bosfruit (bramen, aardbeien, frambozen) en een hint van kruidin in zich, soepele tannines en een zachte afdronk. Uitstekende voor bij pasta's, rood vlees, gevogelte en harde kazen.
De optimale drinktemperatuur voor deze wijn is 16°C.
Penin:
Colour: cherry, purple rim.
Nose: fruit expression, floral, scrubland, spicy.
Palate: flavourful, fruity, good acidity.
Kwaliteit |
---|
Prima prijs/kwaliteit verhouding.