Macabeo, Pinot Noir, Garnatxa Blanca, Marsanne, Pedro Ximénez, Viognier.
Clos Mogador Nelin heeft 6 maanden gerijpt op Frans eiken (Nevers en Allier), is kruidig, fluweelzacht en notig. Complexe wijn met een lange afdronk.
Goede combinatie met kreeft, asperges, gamba’s, oesters en sojagerechten en harde kazen.
Mooi op dronk, maar kan zich tot tenminste 2026 nog verder ontwikkelen.
De druiven hebben 12 maanden gerijpt met natuurlijke gisten van de druiven met in eiken vaten van 12000 liter (foudres) en daarna nog 6 maanden in roestvrij stalen tanks en tot slot 6 maanden flesrijping.
De komende jaren zal deze wijn ten volle tot ontplooiing komen.
Wit fruit met tonen van honing, mineralen en voorjaarsbloemen. Kruidig, fluweelzacht, notig en complex met een geweldige afdronk. Een van de weinige echte witte bewaar-wijnen welke met de jaren alleen maar mooier, kruidiger en mineraliger wordt. Mooie tannines en een aangenaam bittertje in de afdronk.
De Nelin uit de Priorat is gemaakt door de eigenzinnige fransman Rene Barbier welke ook de maker is van de inmiddels cultwijnen Clos Mogador, Manyettes en Espectacle.
Luis Gutiérrez van de Wine Advocate schrijft over de Nelin "This is one of the best whites from Priorat" .