100% Tinto fino (Tempranillo).
Goede prijs- kwaliteitverhouding.
1 jaar gerijpt op Frans eiken
De grote broer van de Hito. De Moro-familie maakt onder dit Cepa21-etiket een moderne Ribera, die voor 100% uit Tinto Fino bestaat - de plaatselijke Tempranillo - en 14 maanden op Franse en Amerikaanse barriques heeft gelagerd. Dat geeft een elegante wijn. De kleur is prachtig donker kersen rood. De wijn is elegant, kruidige tonen, spicy met een impressie van koffie. De smaak in de mond is weelderig en vergezeld met een elegante afdronk. Ongekend tav prijs/kwaliteit.
Cepa 21 wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende nieuwe ontwikkelingen in Ribera Del Duero. In Perswijn editiie van Maart 2016 is de CEPA 21 verkozen tot een van de beste wijnen uit de Ribera en heeft predicaat Select wijn gekregen en in het jaaroverizicht van Wine Spectator behoort de wijn tot de TOP 100 beste wijnen (wereldwijd) van 2016.
Uitstekende combinatie met rundvlees, lam, stoofschotels, wild, ossehaas, geroosterd/gegrild vlees, jamon en harde kazen.
Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2022 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Emilio Moro Cepa 21 is 16°C.