25% Carinena, 50% Garnacha, 25% Cabernet Sauvignon.
Castell de Falset wijn onderging één jaar rijping op Frans eiken vaten en één jaar flesrijping. Purperrood, complex, rijpe vruchten, subtiele houttonen, noten, cacao, een spoortje peper, mooie tannines en een aangename lange afdronk.
Uitstekende combinatie met rood vlees, lamsvlees, wild, paté, jamon, struisvogel, tajine en diverse kazen.
Serveren op 16°C.
Voor deze Montsant-wijn is gebruik gemaakt van een blend van Garnacha, Carinena en Cabernet Sauvignon. Alleen de druiven van de
beste bodegas, uit verschillende bodemsamestellingen rekening houdend met lage opbrengsten van de wijngaarden en wijnstokken zijn geselecteerd. De druiven voor deze wijn zijn handmatig geoogst. Na ontkalking en zacht persen worden de variëteiten afzonderlijk verwerkt in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur, waar het een lange fermentatie ondergaat. Beperkte productie.
Kwaliteit |
---|
Een superwijn onze nummer 1 al ongeveer 20 jaar.