Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Artigas (Mas Alta) 2015 75cl

 
2015
91
 
2014
94

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Artigas (Mas Alta) 2015 75cl

70% Garnacha, 25% Carinena, 5% Cabernet Sauvignon.

Artigas is een wijn uit Priorat

Afkomstig van 50 jaar oude wijnstokken.
Artigas heeft 16 maanden gerijpt op Frans eiken.
Rijp rood en zwart fruit, krenten, een vleugje kruiden, mineralen, soepele tannines en een mooie lange afdronk.
Goede combinatie met wild, rood vlees, sucade, jamon en harde kaas.
Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2022 nog verder ontwikkelen.

The Wine Advocate:

"The red 2015 Artigas is a blend of 60% Garnacha, 30% Cariñena and 10% Cabernet Sauvignon from 15-year-old vineyards, with 90% from their estate vineyards on old, decomposed slate soils, and some purchased from La Vilella Alta and Poboleda. They used some full clusters with selected and indigenous yeasts for the fermentation in concrete vats, then aged the wine 16 months in French oak barrels. It's quite fruit-driven, ripe and concentrated, showing the character of the year. The palate is juicy, with abundant, fine tannins and a soft texture. An accessible, textbook 2015."

Luis Gutierrez, April 2018

24,35

Artigas (Mas Alta) 2015 75cl

Inhoud in cl 75
Spanjewijn.nl 14.5
Druivensoort Cabernet-Sauvignon, Carinena/Mazuelo, Garnacha tinta
Wijnstreek Priorat DOCa
Wijnhuis Mas Alta
Wijnsoort Rood
€ 24,35 € 20,12 excl. btw

X

Voeg nog € 250,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

70% Garnacha, 25% Carinena, 5% Cabernet Sauvignon.

Artigas is een wijn uit Priorat

Afkomstig van 50 jaar oude wijnstokken.
Artigas heeft 16 maanden gerijpt op Frans eiken.
Rijp rood en zwart fruit, krenten, een vleugje kruiden, mineralen, soepele tannines en een mooie lange afdronk.
Goede combinatie met wild, rood vlees, sucade, jamon en harde kaas.
Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2022 nog verder ontwikkelen.

The Wine Advocate:

"The red 2015 Artigas is a blend of 60% Garnacha, 30% Cariñena and 10% Cabernet Sauvignon from 15-year-old vineyards, with 90% from their estate vineyards on old, decomposed slate soils, and some purchased from La Vilella Alta and Poboleda. They used some full clusters with selected and indigenous yeasts for the fermentation in concrete vats, then aged the wine 16 months in French oak barrels. It's quite fruit-driven, ripe and concentrated, showing the character of the year. The palate is juicy, with abundant, fine tannins and a soft texture. An accessible, textbook 2015."

Luis Gutierrez, April 2018