Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 078 6105417, of 0610041516

Albarino Pazo Senorans Sel. Añada 2009 75cl

 
2009
93
2008
92
2007
93
 
2009
98
2008
98
2007
98

Wees de eerste om dit product te beoordelen

Albarino Pazo Senorans Sel. Añada 2009 75cl

100% Albariño.

Albarino Pazo Senorans Sel. Añada is verkozen tot de allerbeste wijn van Spanje

De Bodega ligt in het dorp Vilanovina in de vallei van de Rio Salnes, ten oosten van Pontevedra.
Het domein werd in 1979 aangekocht door Marisol Bueno (voorzitster van de Rias Consejo) en haar man Javier Mareque. Direct na de aankoop werden de oude wijngaarden gerooid en herbeplant met Albarino druiven, die hier zulke verbluffende resultaten geven.
In 1992 werd de jonge en veelbelovende oenologe Ana Quintela de firma binnen gehaald en sindsdien hebben de wijnen een jaarlijkse stijgende lijn te pakken voor wat betreft de kwaliteit.
Pazo de Senorans is altijd de laatste die start met de oogst, waardoor de druiven een hoger suikergehalte hebben bereikt dan die van de andere Bodegas. Dit resulteert in gelijkmatig rijpe druiven met uiteindelijk meer aroma's en smaakstoffen en minder agressieve zuren. Er wordt  met de hand geoogst (wat trouwens de enige mogelijke manier is omdat de wijnstokken in pergolavorm zijn aangeplant). en vervolgens worden de druiven ook handmatig geselecteerd.
Marisol Bueno, eigenaar van Pazo de Señorans, wordt beschouwd als een van de meest dynamische wijnbouwers van de Rias Baixas en is de "architect" van een van de beste witte wijnen uit Spanje.
Albarino Pazo Senorans Seleccion de Anada wordt uitsluitend in topjaren geproduceerd. 
Pazo Senorans Seleccion Anada komt pas na 6-7 jaar op de markt. Deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken met zeer lage rendementen. Na de alcoholische gisting wordt de wijn die is uitgegist niet gefilterd of overgepompt en blijft hij tenminste 30 maanden doorrijpen op de "lie", de droesem, die op de bodem van het vat of de roestvrijstalen tank ligt. In die droesem zitten nog resten gist en andere vaste stoffen, die, bij gebrek aan zuurstof, vanzelf gaan fermenteren.
De aromatische componenten van de wijn kunnen zich op deze manier volledig ontplooien.
Pazo Senorans Selección de Anada kan zonder probleem 10 jaar na het oogstjaar opgelegd worden en zal dan nog verder verbeteren.
Een bekende wijnfanaat beschreef deze wijn als een hybride tussen Riesling en Sancerre. Een symbiose van de positieve elementen van de twee wijnen: weelderige geuren die zich in complexiteit en finesse ontplooien. Bloemen, citrus, exotische accenten en vooral diepgang. Sappig bij het eerste contact, breed in smaak, dichtheid en een finale om u tegen te zeggen.

The Wine Advocate:
"The impressive 2009 Albariño Selección de Añada felt very young, complex, nuanced and harmonious, with developed aromas mixing primary sensations that remain after all these years as well as more complex notes of lees, smoke and flint stone. The nose developed citrus sensations of grapefruit skin with time in the glass. The palate is even more complex, with great depth and an array of flavors that remain after you swallow. This is one of the finest vintages I remember for this wine that was kept four years with lees before bottling."
Luis Gutierrez, Aug 2017

41,88

Albarino Pazo Senorans Sel. Añada 2009 75cl

Inhoud in cl 75
Alc. vol. percentage 12.0
Druivensoort Albariño
Wijnstreek Rias Baixas DO
Wijnhuis Pazo de Señorans
Wijnsoort Wit
Smaakprofiel Wit: droog, vol & aromatisch

Deze wijn wordt binnen 2 werkdagen geleverd

Lees verder
€ 41,88 € 34,61 excl. btw

X

Voeg nog € 250,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

100% Albariño.

Albarino Pazo Senorans Sel. Añada is verkozen tot de allerbeste wijn van Spanje

De Bodega ligt in het dorp Vilanovina in de vallei van de Rio Salnes, ten oosten van Pontevedra.
Het domein werd in 1979 aangekocht door Marisol Bueno (voorzitster van de Rias Consejo) en haar man Javier Mareque. Direct na de aankoop werden de oude wijngaarden gerooid en herbeplant met Albarino druiven, die hier zulke verbluffende resultaten geven.
In 1992 werd de jonge en veelbelovende oenologe Ana Quintela de firma binnen gehaald en sindsdien hebben de wijnen een jaarlijkse stijgende lijn te pakken voor wat betreft de kwaliteit.
Pazo de Senorans is altijd de laatste die start met de oogst, waardoor de druiven een hoger suikergehalte hebben bereikt dan die van de andere Bodegas. Dit resulteert in gelijkmatig rijpe druiven met uiteindelijk meer aroma's en smaakstoffen en minder agressieve zuren. Er wordt  met de hand geoogst (wat trouwens de enige mogelijke manier is omdat de wijnstokken in pergolavorm zijn aangeplant). en vervolgens worden de druiven ook handmatig geselecteerd.
Marisol Bueno, eigenaar van Pazo de Señorans, wordt beschouwd als een van de meest dynamische wijnbouwers van de Rias Baixas en is de "architect" van een van de beste witte wijnen uit Spanje.
Albarino Pazo Senorans Seleccion de Anada wordt uitsluitend in topjaren geproduceerd. 
Pazo Senorans Seleccion Anada komt pas na 6-7 jaar op de markt. Deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken met zeer lage rendementen. Na de alcoholische gisting wordt de wijn die is uitgegist niet gefilterd of overgepompt en blijft hij tenminste 30 maanden doorrijpen op de "lie", de droesem, die op de bodem van het vat of de roestvrijstalen tank ligt. In die droesem zitten nog resten gist en andere vaste stoffen, die, bij gebrek aan zuurstof, vanzelf gaan fermenteren.
De aromatische componenten van de wijn kunnen zich op deze manier volledig ontplooien.
Pazo Senorans Selección de Anada kan zonder probleem 10 jaar na het oogstjaar opgelegd worden en zal dan nog verder verbeteren.
Een bekende wijnfanaat beschreef deze wijn als een hybride tussen Riesling en Sancerre. Een symbiose van de positieve elementen van de twee wijnen: weelderige geuren die zich in complexiteit en finesse ontplooien. Bloemen, citrus, exotische accenten en vooral diepgang. Sappig bij het eerste contact, breed in smaak, dichtheid en een finale om u tegen te zeggen.

The Wine Advocate:
"The impressive 2009 Albariño Selección de Añada felt very young, complex, nuanced and harmonious, with developed aromas mixing primary sensations that remain after all these years as well as more complex notes of lees, smoke and flint stone. The nose developed citrus sensations of grapefruit skin with time in the glass. The palate is even more complex, with great depth and an array of flavors that remain after you swallow. This is one of the finest vintages I remember for this wine that was kept four years with lees before bottling."
Luis Gutierrez, Aug 2017