Viognier, Garnacha Blanca, Macabeo (Viura), Moscatell, Escanyavella.
Aigua de Llum de Vall Llach heeft 4 maanden gerijpt op op Frans eiken.
Aigua de Llum de Vall Llach is een frisse goed toegankelijke witte wijn. Wit fruit, bloemen, mineralen, optimale zuurgraad en eenn aangename afdronk.
Uitstekend te combineren met gegrilde vis, paella, kip, salades, tapas of zomaar om te drinken.
Nu op dronk, maar kan zich verder tot 2022 ontwikkelen.
Aigua de Llum de Vall Llach kan het beste geserveerd worden bij 8°- 10°C.
Onderstaand review van 2016 Aigua de Llum de vall Llach:
"The one white wine they produce with Viognier grapes is the 2016 Aigua de Llum, made with the grapes from 22-year-old vines on slate soils. Half of the wine fermented in 300-liter oak barrels and the rest in stainless steel. It matured in 225- and 300-liter oak barrels for four months. It felt very different from what I had tasted previously, quite young and fruit-driven, with some floral notes and simple aromas of white fruit along with a spicy and smoky touch."
Luis Gutiérrez, 27th Apr 2018